Friday, July 19, 2013

A little bit ill... :(

Our little patient at the vet's

I had to take a little break from blogging as unfortunately we got some bad news last week. :( We noticed that our love little furry baby, Sokeri, wasn't really eating much and seemed to be quite tired. We called our vet (at the amazing cat clinic in Prahran) and they told us to bring her in immediately. I took her there, thinking that she probably has some sort of blockage in the belly.. maybe a hairball that is stuck. Unfortunately the vet felt something else there. I had to leave Sokeri there, so that they could do some blood tests and also an ultrasound. We got the worst news... Sokeri has cancer. OMG, what a HUGE shock that was for us. We were absolutely devastated... absolutely totally devastated. We sure didn't expect this at all.
Oli pakko pitää pieni blogitauko taas, sillä saimme viime viikolla tosi huonoja uutisia. :( Meidän rakas kisuliinimme Sokeri ei oikein syönyt enää ja oli väsyneen oloinen. Soitimme eläinlääkärille ja he sanoivat että meidän pitää tuoda kisu heti sinne. Mehän vietiin ja luultiin että ehkä mahassa on jonkinlainen tukos... ehkä iso karvapallo tai jotakin. Mutta valitettavasti lääkäri tunsi siellä jotakin muuta. Me jätettiin Sokeri sinne, jotta lääkäri sai otettua verinäytteitä ja tutki mahan ultraäänessä. Sitten me saatiin huonot uutiset... Sokerilla on syöpä! :( Hyvänen aika millainen järkytys se oli meille.

We didn't really know what to do next. We didn't know if we only had a weekend left to spend with her or what would happen. We met up with the vet to discuss our options. She told us that the kind of cancer she has can be treated well with chemotherapy. First I thought 'no way' as I didn't want her to suffer. But we were told that chemo for cats is a LOT gentler than it is for humans. As soon as we heard that, our minds were made up.. we would go ahead with chemo. That night she got her first treatment. She had to stay at the vet's for another few nights as had lost some weight and needed to start eating more. Fortunately she started making amazing progress and we got to bring her home on Tuesday!
Me ei tiedetty että mitä nyt tehdään... onko meillä ehkä enää viikonloppu aikaa viettää Sokerin kanssa vai mitä nyt tapahtuu. Menimme sitten juttelemaan eläinlääkärin kanssa ja hän sanoi että kemoterapia toimii tosi hyvin tällaisen syövän kanssa. Minä ajattelin heti että ei me aleta siihen koska ei haluta että Sokeri kärsii. Mutta meille kerrottiin että kissojen kemoterapia on paljon hellempää entä ihmisten. Kisuille ei tule paha olo ollenkaan. Me sitten päätettiin samantien että aloitetaan hoidot. Sokeri sai ensimmäisen lääkesatsin samana iltana. Sokerin piti jäädä eläinlääkärin luokse muutamaksi yöksi, koska paino oli pudonnut aikalailla ja piti saada ruokahalu takaisin. Onneksi vaavi alkoi paranemaan tosi nopeasti ja tiistaina käytiin hakemassa se takaisin kotiin!

Today we took her back to the vet's for her next chemo treatment. We got some amazing news... The vet thinks that her cancer has already gotten smaller! Eeeeeek! YIPPEE!!! Oh wow, we are so happy! The best news ever. So, we are going to continue treating the cancer and taking good care of her. :)
Tänään käytettiin Sokeria taas eläinlääkärillä sillä oli aika ottaa lisää kemoterapialääkettä. Saatiin tosi hyviä uutisia! Eläinlääkäri sanoi että syöpäalue on jo pienentynyt! iiiiiik! JIPPPIII!!!! Ihan mielettömän hieno olo on kyllä ollut nyt koko päivän. Mahtava kisu meillä. :) Nyt vaan jatketaan hoitoja ja minä pidän kisusta niin hyvää huolta kuin mahdollista.

taking it easy at home

6 comments:

 1. Oh my, that's wonderful news, sweet Laura!!

  ReplyDelete
 2. Voi itku. :-( Pikaista paranemista Sokerille ja jaksamista myös teille! ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon!!! Toivottavasti Sokerin paraneminen etenee yhtä hienosti kuin se on alkanut... jännittää kyllä kamalasti varmasti joka perjantai kun eläinlääkäri tutkii vaavin. Iik!

   Delete
 3. Siinähän se Sokeri lepäilee. Onko jaksanut olla liikkeellä tai leikkiä? Pirkko

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sokeri ei ole kyllä ollenkaan leikkisä tällä hetkellä. :( Ei se ole kyllä kamalan väsynytkään.. vähän vaan sellainen kummallinen. Mahaakaan ei tarvi rapsutella! Jos se on meille suuttunut. Nooh, minä luulen että ne lääkkeet vaan vaikuttaa jotenkin hassusti ettei Sokerikaan pysty olemaan ihan normaali.

   Delete
 4. Laura, I've had some issues with my blog reader, so only just saw this now. What wonderful news!! I hope that Sokeri makes a speedy recovery! :)

  ReplyDelete