Tuesday, June 18, 2013

~more baking... *smile*~

soda bread
Ja tottakai olen leiponut taas vaikka mitä siitä minun suosikki leipomiskeittokirjasta, eli se miljoona kertaa mainittu Passion for Baking. Siinä on vaan niin paljon ohjeita että tuntuu etten saa ikinä niitä kaikkia tehtyä. Huiiiih! Kirjassa on houkuttelevannäköisiä leipäreseptejäkin. Tein ensimmäiseksi tämän soodaleivän, kun se taikina oli niin helppo tehdä ilman KitchenAidiakin (sitä kun minulla ei vielä ollut kun tein tämän). Soodaleipä on kyllä huiman helppotekoinen. Aineet vain sekoitetaan ja sitten muotoillaan siitä leipä ja nakataan uuniin. Hih! Minun leivästä ei kyllä tullut erityisen kaunis, mutta taikina tarttui niin sormiin, että eipä siitä oikein saanut muotoiltua sievää.
Of course, I have been baking lots from my favourite baking cookbook.. yes, the manytimespreviouslymentioned 'Passion for Baking' by Jo Wheatley. I still have soooo many recipes to try though.   She has a few different bread recipes which I am soooo wanting to try. I didn't have my lovely KitchenAid when I baked this, so I made soda bread. It really is such an easy bread to make. Just mix everything and well.. put in the oven. That's about it.  I think that trying to shape the loaf was hardest as the dough is so sticky. So, my loaf is definitely not pretty...

----------------------------

coconut, raspberry and white chocolate kisses
Hihii! Minusta näistä tuli kyllä enemmän hampurilaisten näköisiä entä ihanien pikkuleipien. Mutta hyvälle maistuivat!!! Täytteenä oli sulatettua valkoista suklaata johon sekotin vadelmajauhetta.
*giggle* I think these ended up looking more like hamburgers than lovely dainty biscuits. But they sure tasted nice!!! The filling is melted white chocolate and freeze dried raspberry powder.

----------------------------

chocolate, cranberry and orange friands
Minulla on ihan mieletön kasa tummaa suklaata kaapissa... sitä kun tulee ostettua aina kun se on tarjouksessa. Ajattelin että sitä voisi ehkä alkaa käyttämään pois. Tämä ohje sattui sitten silmään. Friandit on minusta aika hyviä, mutta huh huh, miten paljon voita niihin tulee! Näihin piti ohjeen mukaan tulla kuivattuja kirsikoita, mutta en löytänyt niitä mistään. höh. Laitoin sitten karpaloita. :)
I have quite a mountain of dark chocolate in the cupboard.. I just always buy some when it is half price or otherwise well priced. :) I thought it might be about time to start using it and saw this recipe. I quite like friands, but oh my, how much butter goes into these! eeek! The recipe actually asked for dried cherries, but I couldn't find them in any of the supermarkets, so I used craisins instead. :)

----------------------------

spiced orange rolls
Näitä leivoin tänään! Kylläpä oli kiva pistää KitchenAid pyörimään ja hyörimään ja vaivaamaan taikinaa. Jännitti kyllä kamalasti se kauliminen ja täytteen laittaminen ja rullaaminen ja leikkaaminen, mutta hyvin meni! Minusta oli hassua se että nämä paistettiin muffinssivuoassa! Täytteeseen tuli appelsiininkuorta, pähkinöitä, demerara sokeria, kanelia ja mixed spice-mausteseosta. Päälle tuli kyllä vielä tomusokeri-appelsiinimehusotku (nam!), mutta en tietenkään muistanut ottaa sitten uutta kuvaa...
I baked these today! Can I just say how much I love my yellow KitchenAid. It is the best thing ever to make it knead these doughs for me. :) I was quite nervous about rolling the dough, filling it and then rolling it into a spiral and cutting the slices, but I think I did pretty well. Didn't really have any problems at all. I was well happy. I thought it was so funny that these were baked in a muffin tin!!! The filling is demerara sugar, orange zest, pecan nuts, mixed spice and cinnamon. Yum. On top I drizzled a icing sugar & orange juice glaze, but of course, I forgot to take another photo.

4 comments:

 1. Kylläpä sitä on nyt tullut leivottua vaikka mitä. Tuo leipä on mielenkiintoinen, luulisin tykkääväni. Hyvältä näyttää kaikki muukin. Pirkko.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tosi nopeatekoinen tuo leipä. Se ei kyllä tuoksu hyvälle niinkuin leipä yleensä.. johtuukohan se vaan siitä soodasta?

   Delete
 2. Nami mitä herkkuja! Tänään, kun olisi ollut aikaa leipoa, oli liian kuuma...plääh...huomenna täytyy kuitenkin tehdä ainakin tiikerikakku mukaan mökille(se on Juhannus täällä,jee!)...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on kyllä just se kesäongelma.. olisi kiva leipoa kun on sievä ilma ja aikaa, mutta kun on niin kuuma! Uuni sitten lämmittää keittiötä vielä entistäkin enemmän. huh huh!

   Delete