Friday, May 31, 2013

~Plum frangipane tart~

Ahdistusta vastaan taistellessa pitää yrittää uskaltaa tehdä sellaisia juttuja joita tähän mennessä on vältellyt sen takia kun ne 'liian pelottavia'. Tässä on yksi niistä! Uskalsin nimittäin viimeinkin tehdä ihan oikean piirakkataikinan (sweetcrust pastry). Iiiiiik!!!
As I am trying to fight my anxiety, I need to try dare to do things that I have avoided so far as they have been 'too difficult', ie.made me too anxious. This is one of them! I finally dared to make sweetcrust pastry. Eeeeek!!!

Juu, ohjehan löytyi taas siitä Passion for Baking kirjasta. Hihii. Siinä vaan on niin hyviä ohjeita. Taikina oli ihan äärettömän helppotekoinen. En olisi ikinä uskonut. Se piti laittaa jääkaappiin joksikin aikaa ennen kaulimista. Minua pelotti kauliminen ihan kamalasti, kun jotenkin minulla on aina niin tollo olo kun yritän kaulia jotakin tietyn paksuiseksi tai muotoiseksi. Ei siitä yleensä tule yhtään mitään. Mutta tätä oli tosi kiva kaulia. Vau! Hyvin sain sen laitettua piirakkavuokaankin. Sitten päälle leivinpaperi ja sen päälle paistokuulat. Minulla ei tainnut olla kyllä niitä kuulia ihan tarpeeksi, mutta eipä se niin haitannut. Tuo täyte on ihan mielettömän ihana... siihen tuli hasselpähkinöitä, voita, sokeria, kananmunia, kanelia ja mantelijauhoja. Ja viimeiseksi vielä luumuneljänneksiä. Minun luumut kyllä vähän hukkuivat täytteeseen... nooooh... Kerrassaan mahtavanmakuinen piirakka!  Ja nyt niin haluttaisi tehdä kaikenlaisia piirakoita. Hihii!
Yes, this is another recipe from Passion for Baking-book. *giggle*  The recipes just are so lovely. I can't believe how easy it was to make the pastry dough. I never would have believed! Had to put it in the fridge for a while before rolling. I was so nervous about rolling the dough. I always feel so clumsy and dumb when I try rolling dough as it always sticks everyone or i can't get it even, or the right shape. Grr... But this dough was a joy to roll. Wow! It was so easy to put it into the pie dish, too. Then I blind baked it with baking beads. Didn't have enough beads though, so it did shrink a bit on the sides. Oh well, close enough. This frangipane filling is a-ma-zing! So delicious. It has hazelnuts, butter, sugar, eggs, flour, cinnamon and ground almonds.  And at the end, some quartered plums. My plums did drown in the filling quite a bit though. Damn. Oh well, still tasted absolutely beautiful. Now I want to keep on making pies and tarts. Yum.

1 comment:

  1. Mitäs ne paistokuulat ovat? Piirakka on tosi hyvän näköinen, oikein onnistunut.Pirkko

    ReplyDelete