Friday, May 3, 2013

~Another Sunday breakfast~

...except that it is Saturday. But this weekend it was my turn to make that special breakfast for us again (mr.P baked the most amazing flatbreads for us last Sunday and filled them with bacon, eggs etc). We had decided to do a Downton Abbey marathon today (we have only just now started watching it!), so I thought I'd make the breakfast already today.
...paitsi että tänään on kylläkin lauantai. Mutta tänä viikonloppuna oli taas minun vuoro kokata meidän sunnuntaiaamiainen (viime viikonloppuna ukko leipoi ihan mahtavia leipäsiä mitkä sitten täytettiin kananmunilla, pekonilla jne). Meidän suunnitelmana oli pitää Downton Abbey maratooni (koska me ollaan vasta nyt alettu sitä katsomaan... kaksi kautta vielä katsomatta. Iiik!), joten ajattelin että sama laittaa se aamupala jo tänään.

I picked again that fantastic cookbook by Jo Wheatley and picked two breakfast recipes from that. I made an oven baked omelette and piggies in blankets (chipolatas, tomato chutney, streaky bacon and puff pastry). I was quite anxious as I have never cooked this kind of things before! But I fought through my anxiety and got them done. Oh my, that baked omelette was absolutely delicious!!! And mr.P adored the Piggies in blankets. It always makes me so happy when he enjoys something I have cooked!
Nappasin käteen taas kerran Jo Wheatleyn ihanan kirjan ja valikoin siitä kaksi aamiaisohjetta. Tein uuniomeletin ja possuja vilteissä (voitaikina, tomaatti chutney, chipolata makkarat ja pekonia). Hihii! Oih, uuniomeletti oli kertakaikkisen herkullinen!!! Ja ukko taas tykkäsi älyttömästi possuista. Minusta on aina niin ihana kun ukko tykkää syödä jotakin minkä olen leiponut tai kokkaillut.

Laitanpa vasiten tänne tuon uuniomeletin ohjeen:
2rkl oliiviöljyä
6 pekonisiivua
(sipulia.. en laittanut)
hieman rosmariinia
6 isoa kananmunaa
100g cheddar juustoa, raastettuna
0.5dl kermaa
30g suolatonta voita
suolaa, pippuria

Laita uuni lämpiämään 190C.

Suikaloi pekoniviipaleet. Paista ne, sipuli ja rosmariini oliiviöljyssä kunnes sipulit ovat pehmentyneet ja pekoni on ruskistunut. Pyyhi pannu puhtaaksi.

Sekoita kulhossa kananmunat, juustoraaste, kerma ja sulatettu voi. Lisää pekoni ja sekoita. Lisää suola ja pippuri.

Kaada seos takaisin pannuun ja laita se uuniin. (Minulla ei ollut tarpeeksi pientä (n.20cm) paistinpannua mikä olisi myös uuninkestävä, niin käytin sitten vain keraamista uunivuokaa. Ihan hyvä tuli siinäkin ja pidin uunissa 7 minuuttia pitempään.)
Paista n.20 minuuttia tai kunnes seos on hyytynyt ja kullanruskea päältä. Odottele sitten viitisen minuuttia ennenkuin leikkaat paloiksi.

2 comments:

  1. Varmaan olikin hyvää.. Ittellä ei tule kokeiltua mitään uutta. Pirkko.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meidän pitää tehdä taas joku haaste niin tulee sinullakin kokeiltua uusia ohjeita. :) Pitääpä miettiä että millainen haaste tehdään.

      Delete