Tuesday, March 5, 2013

~chilli and halloumi flatbreads~

Tällaiset leipäset tein Jo Wheatleyn edelliseen haasteeseen. Nämä ovat siis chili ja halloumi-juusto leipäsiä (mitähän flatbread on suomeksi???). Kerrassaan ihania (ja vähän tulisia! iik!) ja tosi nopeita ja helppoja tehdä. Kaikki aineet (juustoa lukuunottamatta) laitetaan monitoimikoneeseen ja sitten vaan kaulitaan lättysiksi ja paistetaan pannulla.
I made these flatbreads for Jo Wheatley's previous challenge. These are chilli and halloumi flatbreads! Absolutely delicious (a bit hot!) and very quick and easy to make, too. You just put all the ingredients (other than cheese) in a food processor and whizz under the dough comes together. Then  a bit of kneading and adding the cheese. Then roll the breads and fry them on a pan. You can find the recipe here.

ohje:
300g self-raising jauhoa (eli jauhoja joissa on jo leivinjauhe valmiiksi sekoitettuna)
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1tl chilli flakes (mitä ne on suomeksi? chilihiutaleita?)
300g kreikkalaista jugurttia
80g halloumia muruina
oljyä paistamiseen

Mittaa jauhot, leivinjauhe ja suola monitoimikoneen kulhoon. Sekoita. Lisää jugurtti ja chilihiutaleet ja sekoita kunnes taikina näyttää valmiilta.
Nosta taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa. Sekoita halloumimuruset taikinaan ja jaa se sitten kahdeksaan osaan. Kauli jokainen taikinapala leipäseksi.
Laita paistinpannuun vähän öljyä ja paista leivät, yksi kerrallaan, n.1-2 minuuttia per puoli kunnes ne ovat kullanruskeita.

2 comments:

  1. Ai ai ai, kuullostaapa hyvältä:) Meiltä löytyykin aina jääkaaapista halloumia ja kreikkalaista jugurttia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heti kokeilemaan! :) Olen tehnyt tästä taikinasta (ilman chiliä ja haloumia) myös minipizzoja. Tuosta taikinasta tulee niitä 6kpl. Ne oli myös superhyviä. 200C 8-12min.

      Delete