Sunday, March 3, 2013

~a vanilla birthday cake~

Minä tykkään hirmuisesti brittiläisestä leipomis(kilpailu)ohjelmasta nimeltään 'The Great British Bake-Off'. Siitä tulee aina niin hyvä mieli ja kukapa nyt ei tykkäisi katsella kaikkia niitä ihania kakkuja ja piirakoita ja pikkuleipiä, mitä ohjelmassa tehdään. NAM! Aussieversio siitä alkaa pian täällä... innolla jo odotan vaikka vähän kyllä pelottaa jo, että voiko se olla kuitenkaan yhtä hyvä kuin se alkuperäinen. No, pian nähdään! Vuonna 2011 kilpailun voitti Jo Wheatley, joka minusta oli aivan ihana! Hänellä on Facebook ryhmä, johon minäkin kuulun. Sain myös käsiini hänen keittokirjansa, mitä myy ainoastaan Sainsburys kauppaketju Englannissa. Nyt sitä taitaa pystyä tilaamaan myös ulkomaille. Ah, katsoin just että sen voi ostaa Kindle versiona Amazonista! Tykkään tosi paljon siitä kirjasta. Oon kokeillut jo muutaman reseptin ja kaikki on olleet ihania.
I really love watching the British baking competition 'The Great British Bake-Off'. It is such a feel good show and well, who doesn't like looking at all those cakes etc. YUM! The Aussie version of is starting soon (I suspect, after the Block finishes) and I so so so so hope that it will be just as nice! Anyway, in 2011 the winner of the competition was a lovely lady called Jo Wheatley. I thought she was super nice! She has a Facebook group which I joined. I also managed to get her cookbook sent to me (it was exclusive to Sainsburys and only available in the UK.. I think now it can be ordered abroad). edit: ooooh, you can even buy it as a Kindle version now!!! It is a fabulous book! I have tried a few thing from it and they have all turned out beutifully.

Jo pitää joka kuukausi leivontahaasteen siinä facebook ryhmässä. Hän valitsee kirjastaan ohjeen ja meidän pitää sitten leipoa se ja ottaa valokuva. Tällä kertaa haastereseptinä oli 'vaniljainen synttärikakku'. Iiiiiiiik! Minua vähän hirvitti, koska en ole kyllä mikään täytekakkujen leipoja... Oonkohan minä ikinä edes leiponut täytekakkua? Hmm... olen tainnut yhden leipoa äidille monta monta monta vuotta sitten. Joten tosiaan kakuista ei ole oikein kokemusta, eikä myöskään kakkujen koristelusta. Voikreeminkin tein ensimmäistä kertaa. Mutta oikein ylpeä olen kakustani, vaikka siitä ei niin kamalan kaunis tullutkaan. Ja hyvälle vielä maistuikin. Oli se kyllä aika makea... kreemiinkin tuli puoli kiloa tomusokeria! iik! Minusta kakku oli parempaa kun se oli ollut pari tuntia jääkaapissa. Se ei maistunut enää yhtä makealle. Täytteenä oli siis vaniljainen voikreemi ja vadelmahillo.
So, she hosts a baking challenge once a month. She picks a recipe from her book and whoever wants to do the challenge, will bake that recipe and then post a picture of it in Facebook (with her book in the picture, too). This time we had to bake the Vanilla birthday cake. Eeeeeeek! I don't think I have ever baked  a cake like this and well, definitely haven't decorated cakes.. eeek! It was also the first time I made buttercream. :) My cake isn't the prettiest, but I am still pretty proud of it. It tasted really good. Well, it was VERY sweet!!! I liked it more after it had been in the fridge for a while as it didn't taste quite as sweet then. The filling is vanilla buttercream and raspberry jam.

6 comments:

 1. Ihan on esikuvansa näköinen! Laita teevesi tulelle, mää tuun kakulle;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meidän pitäisi olla naapureita niin voisi aina poiketa maistelemaan että mitä sitä onkaan leivottu taas. :)

   Delete
 2. Hienon näköinen kakku. Maistuis varmaan hyvältä. Pirkko.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyväähän se kyllä oli, mutta aika makeaa.. jopa minullekin!

   Delete
 3. It looks fabulous! Sonia

  ReplyDelete