Saturday, January 26, 2013

~Berry picking!!! and Jamie's 'Vanilla cheesecake with a raspberry topping'~

On Paul's last week of holiday at the beginning of this month, we went berry picking! I have wanted to do that for years, but we just never got round to going... until now. Around Melbourne, there are quite a few farms where you can go pick different berries, like blueberries, raspberries, blackberries, strawberries etc. Of course, there are many places for picking fruit, too, like cherries. My main thing was to  get lots and lots of lovely sweet raspberries. Yum. I googled and ended up picking a place called 'Chappies'. We called them and they said they still had plenty of raspberries left for picking. Yippee!!!
Paulin viimeisellä lomaviikolla (tämän kuun alussa), me mentiin poimimaan marjoja! Melkein joka vuosi olen halunnut mennä poimimaan, mutta ei olla saatu aikaiseksi tai ollaan unohdettu ja marjastusaika on jo ollut ohitse... Melbournessa on aika paljon näitä marjatiloja joissa voi käydä itse poimimassa monenlaisia marjoja (mustikoita, vadelmia, mansikoita, karhunvatukoita jne). Toki myös hedelmänpoimintapaikkojakin löytyy. Minä halusin vain hirmuisen kasan vadelmia. Nam. Googletin sitten ja valikoin paikan nimeltä Chappies. Soitimme sinne ja onneksi vadelmia oli vielä poimittavaksi.

We ended up having to pick one of two days (as this was between new year and weekend). We looked at the weather forecast and oh my.. hot, hot, hot. So, we pretty much had to choose between a HOT day or a REALLY HOT day. Haha! Of course, we chose the HOT day. :)  I think it was going to be about +35C. We got up early, so that we would be there when they open at 8:30pm. We wanted to get as much picking done as possible before it would get too hot.
Meillä oli sitten kaksi poimintapäivä vaihtoehtoa (tämä oli uuden vuoden ja viikonlopun välissä). Katsottiin netistä sääennustetta ja voi voi voi... KUUMAA!!! Meidän piti siis valita että mennäänkö KUUMANA päivänä vai *TOSI*  KUUMANA päivänä. hahaa! No, yllättäen (tai sitten ei. hih) valitsimme sen kuuman päivän.  :) Sille päivälle luvattiin n.+35C. Me noustiin aikaisin, koska haluttiin olla paikan päällä heti puoli yhdeksältä kun paikka oli auki. Ajateltiin että parasta yrittää poimia niin paljon kuin mahdollista ennenkuin olisi liian kuuma.

We were the only ones there. We were given some boxes (we prepaid for two kgs and then would pay for any extra berries afterwards) and then we were taken across the road on a bus! :) They dropped up off and showed where we can pick. We had the choice of picking raspberries and/or blackberries. We thought we'd pick as many raspberries as we can and then fill any remaining boxes with blackberries.
Paikalla ei ollut muita poimijoita kuin me. Meille annettiin keräysrasiat (kaksi kiloa piti maksaa etukäteen ja loput maksettiin sitten jälkeenpäin) ja sitten meidät vietiin sellaisella pikkubussilla tien toiselle puolelle. Poika näytti että mistä voidaan alkaa poimimaan ja sinne me sitten jäätiin kahdestaan (myöhemmin sinne tuli lisää poimijoita). Meillä oli siis mahdollisuus poimia sekä vadelmia että karhunvatukoita. Me päätettiin että poimitaan niin paljon vadelmia kuin jaksetaan ja täytetään sitten rasiat karhunvatukoilla.

We were going to pick maybe 4kgs, but ended up picking over 7kgs. LOL. It was a lot of fun and the berries were absolutely delicious:
Tarkoituksena oli kerätä ehkä nelisen kiloa, mutta loppujen lopuksi me kerättiin yli 7kg. Hihii! Se oli  yllättävän kivaa ja marjat oli herkullisia:We froze most of the berries, but of course, I had to use some for baking. :) I made blackberry ice cream, berry compote, blackberry crumblecake, berry crumble and something super delicious.... a vanilla cheesecake with raspberry sauce from Jamie Oliver's "Ministry of Food" cookbook:
Me pakastimme suurimman osan marjoista, mutta tottakai osa piti käyttää leipomiseen. :) Tein jätskiä ja kakkuja jne. Ja tein vielä Jamien 'Ruokavallankumous' -kirjasta vaniljaisen juustokakun vadelmakastikkeella:


I thought that the flavour of this cheesecake was more citrus than vanilla, but it was absolutely delicious. I am usually not a huge fan of cheesecakes, but I would happily eat this one again. That raspberry sauce was YUMMY! And it was fun to make, too... just had to put the berries and sugar in a bowl and scrunch them with my hands.
Minun mielestä tämän juustokakun maku oli kyllä enemmän sitrus entä vanilja... mutta se oli hirmuisen hyvää. Minä en yleensä kamalasti edes juustokakuista tykkää, mutta tätä kyllä söisin mielelläni uudelleenkin. Tuo vadelmakastike oli IHANAA! Sen tekeminenkin oli hauskaa.. kulhoon laitettiin vadelmat ja sokeri ja käsin sitten puristeltiin niin pitkään että se oli kastikemaista. :)

1 comment:

  1. It was a hot day, and a few hours of solid graft, but I really enjoyed it. I can't wait until we go again - and take along some cheap foreign labour ;) haha.

    ReplyDelete