Thursday, September 6, 2012

the best hot chocolate... ever!!!

This lovely cookbook arrived in the mail today! Ah, it looks so nice! She sure does seem to use a lot of peanut butter and cream cheese in the recipes though.. but after the first glance it looks like I will happily try making most of these recipes!
Tämä ihastuttava keittokirja tuli tänään postin mukana! Voi että se näyttää kivalta! Maapähkinävoi ja tuorejuusto ovat kyllä aika reippaasti käytettyjä aineksia näissä ohjeissa... mutta näin ensi katsomalta tuntuu että tulee varmaankin tehtyä suurin osa näistä ohjeista!

I have already made the first one:
Ensimmäinen ohje onkin jo tehty:

This recipe for 'the perfect cup of hot chocolate' is AMAZING! It really is amazing. The best hot chocolate that I have ever had. It tastes just like the frosting for mocha slice. YUUUUUUUUUUUM! yum! Yum! You can find the recipe here. But for that recipe, also add 1/2-1 tsp instant coffee powder. It is so worth it! 
Ihan mielettömän superhyvämahtava kaakao. NAM! Paras kaakao IKINÄ! Ihan oikeasti! Siis, se maistuu aivan mokkaruutujen kuorrutukselta. NAAAAAAAAAAAAM! Nam! Nam! Ihan pakko laittaa kyllä ohje tänne. Kokeilkaa!

1dl suklaata (minä käytin leipomiseen tarkoitettuja maitosuklaanappeja ja laitoin kyllä aika reilusti ehkä ehkä lähemmäs 2dl. Hihii!)
2 kukkurallista ruokalusikallista valkoista suklaata
5dl maitoa (minä käytin rasvatonta)
1/2tl murukahvia
hieman suolaa

Kaksi kattilaa. Laita toiseen vesi kiehumaan vesihaudetta varten ja toiseen kattilaan tulee sitten maito (sekä murukahvi ja suola).
Kun vesi melkein kiehuu, laita kattilan päälle kuumuutta kestävä astia missä sulatat suklaan. Astian pohja ei saa koskea kattilassa kiehuvaan veteen eikä astiaan saa päästää vettä. Kun suklaa on sulanut, sekoita se melkein kiehuvaan maitoon. Tästä ohjeesta tulee pari mukillista. Tosi tosi hyvää!

2 comments:

  1. I have this book too Laura. I haven't made the hot chocolate yet but it looks delicious. I've made the bourbon-spiked banana bread and it's really good.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Definitely make the hot choc when there is yet another cold day. It was so yummy. I did use more choc buttons than the recipe said... and a bit more instant coffee, too. :)

      Delete