Wednesday, September 26, 2012

Lemon roasted potatoes and lemon chicken

I have tried roasting potatoes a couple of times.. usually when I have roasted pumpkin or sweet potato at the same time. But I was never able to eat the potato as I thought it was unbelievably bland.. YUCK. I thought that the culprit was the supermarket potatoes, which seem so bland. Well.... after cooking these AMAZING lemon roasted potatoes, I realized that the problem was me, of course. I think I just didn't have a clue of how to roast potatoes properly. haha!
Minä olen yrittänyt paistaa perunoita uunissa useammankin kerran.. yleensä samalla kun olen paistanut kurpitsaa tai bataattia. Mutta en pystynyt syömään niitä pottuja kun ne oli niin älyttömän mauttomia. YÄK. Minä luulin että syyllinen siihen oli nämä paikalliset potut mitkä ovat vähän turhan mauttomia. Mutta nyt kun laitoin näitä sitruunapottuja, niin totesin että ehkä se syypää oli sitten loppujen lopuksi kuitenkin minä, kun en tiennyt että miten niitä pottuja parhaiten laittaisi. Nämä nimittäin oli tosi hyviä! Nam!

So, I found this potato recipe in the '4 ingredients'-cookbook. I bought two of those books aaaaages ago, but haven't cooked anything from them until now. I think I will be cooking lots from them in the future as there are some great recipes.
Tämä ohje löytyi keittokirjasta missä on ainoastaan sellaisia ohjeita joihin tulee 4 tai vähemmän ainesta.

For this recipe, you need/tätä ohjetta varten tarvitset:
-4 medium potatoes/4 keskikokoista perunaa
-1/2 cup lemon juice/125ml sitruunamehua
-3tbsp olive oil/3rkl oliiviöljyä
-1tbsp butter/1rkl voita
Peel the potatoes and cut them into eights. Boil for 3 minutes.
Put oil, butter and lemon juice in a baking dish and put it in a hot oven (I had oven at 200C). When this mixture is hot, add the potatoes and mix with the liquid. Cook for 15-20 minutes.
Kuori perunat ja leikkaa ne 8 osaan. Keitä niitä kiehuvassa vedessä 3 minuuttia.
Lämmitä uuni n.200C. Laita sitruunamehu, öljy ja voi uuninkestävään paistoastiaan ja laita kuumaan uuniin. Kun seos on kuumaa, laitat perunat astiaan ja sekoita sitruuna-öljyseoksen kanssa. Paista uunissa n.15-20minuuttia.

That's it! The potatoes are nice and tangy.


I ate mine together with lemon chicken (this is quite sweet lemon chicken...) and some salad. If you want to try making lemon chicken, here is a very easy recipe (from Symply too good to be true 4):
Minä söin potut sitruunakanan kanssa (tämä on aika makea sitruunakanaohje). Ah, ja salaatin myös. Jos haluat kokeilla, niin tässä on helppo ohje:

500g chicken/500g kanaa
1/4 cup lemon juice/60ml sitruunamehua
1 tsp lemon rind, finely grated/1tl sitruunankuorta
1 tsp chicken stock powder/1tl kanaliemijauhetta
1/2 cup loosely packed brown sugar/125ml fariinisokeria
2 tbsp honey/2rkl hunajaa
1/4 tsp soy sauce/ 1/4 tl soijakastiketta
2 tsp cornflour/2 tl maissitärkkelystä
1/4 cup water/125ml vettä

Cook the chicken.
Make the sauce:  put all the ingredients (except cornflour and water) in a saucepan. Stir ingredients until the mixture boils. Combine cornflour with water and add to pan. Bring back to boil, stir continuously. Mix sauce and the chicken. YUM! It's delicious!
Paista kana pannulla. 
Laita kattilaan kaikki muut ainekset (paitsi vesi ja maissitärkkelys). Sekoita kunnes se kiehahtaa. Sekoita vesi ja maissitärkkelys ja lisää kastikkeeseen. Sekoita ja kiehauta taas.
Sekoita paistetut kananpalat ja kastike. Nam! Herkkua!

3 comments:

 1. These were soooo good :) I can almost taste this food again just by looking at it! If there's ever a time you feel like making this again... please, do :)

  ReplyDelete
 2. Kuulostaa tosi hyvältä. Minä kyllä tykkään uuniperunoista vähän mauttominakin, mutta suolaa pitää kyllä olla riittävästi.

  ReplyDelete
 3. Hei!

  Blogissasi on monta hyvää reseptiä! Oletko kuullut reseptisivustosta Etsiresepti.fi?

  Jos olet kiinnostunut saamaan enemmän liikennettä omaan blogiisi tai muuten vain haluat löytää hyviä reseptejä, suosittelen että lähdet mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

  Konsepti on jo olemassa monissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat viikottain jopa tuhansia vierailijoita.

  Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

  Ystävällisin terveisin,

  Ann-Sofi
  http://www.etsiresepti.fi/

  ReplyDelete