Saturday, September 15, 2012

Joy the Baker: Brown Butter Blueberry Muffins

Yes... yet. another Joy the baker recipe. LOL. I just feel like cooking all day and night and trying all these recipes. :) This time I went for the blueberry muffins. I did wonder whether to make them or not though... I have never made brown butter before and also, blueberries cost so damn much! Grrr... Paul is still looking for work, so kind of have to stretch every cent, but what can you do... when the wife wants to make blueberry muffins, she will just make them. :)

Browning the butter was a bit scary. Eeeeek! At the crucial moment the butter seemed to be totally covered by foam and I couldn't see a thing! Butter almost burned, but I think I caught it just in time. Yippee!   The recipe said that if using frozen blueberries, you should thaw and drain them. I just chucked them in frozen. :) Paul absolutely adored these muffins, but for me they weren't quite sweet enough. Might just have to have another one later with a cup of tea and try again.
edit: Ok, changed my mind... these are lovely! Definitely a looooooot better when they are not warm anymore as you can then really taste the blueberries. Yum!

Ei kun lisää vaan samasta keittokirjasta. Hahaa! Niin vaan haluttaa leipoa ja laittaa ruokaa taas koko ajan. :) Tällä kertaa valikoin kirjasta mustikkamuffinssien ohjeen. Mietin kyllä että teenkö niitä vai ei, koska ohjeeseen piti ruskistaa voita, enkä minä ole sitä ennen tehnyt (pelotti että vaan poltan sen) ja mustikat on niin sikakalliita täällä. Pauli etsii vieläkin töitä, joten pitää yrittää venyttää jokaista penniä, mutta minkäs teet kun vaimo välttämättä haluaa tehdä mustikkamuffinsseja. :)

Voin ruskistaminen oli kyllä vähän pelottavaa... tärkeimmällä hetkellä voin päälle ilmestyi ihme vaahto enkä nähnyt koko voita. iiiiiik! Melkein se paloi mutta taisin saada napattua sen pois kattilasta viime hetkellä. Jippii! Reseptissä sanottiin että jos käytät pakastettuja mustikoita, ne pitäisi sulattaa ensin.. nooh, minä nakkasin ne taikinaan jäisinä. :) Pauli tykkäsi näistä ihan hirmuisesti, mutta minusta ne ei olleet ihan tarpeeksi makeita. Pitänee ehkä maistella vielä toinen teen kanssa ja kokeilla että eikö ne tosiaan ole tarpeeksi makeita. :)
edit: okei, muutin mieleni.. nämä on tosi hyviä, mutta vasta sitten kylminä, koska mustikoiden maku on sitten paljon voimakkaampi. Nam

4 comments:

 1. Hyviltä näyttävät nämäkin! Onkohan tuo brown butter sama kuin burned butter, jota näytetään tekevän nykyään aika paljon kaikissa kokkiohjelmissa. Minä en ole koskaan sitä kokeillut juuri siksi, että siitä tulisi sitten nimensä mukaisesti... palanutta voita, hih.

  Ja kyllä makean pitää olla makeaa. ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minäkin mietin että onkohan ne sama asia... luulisin että on, mutta tuntuu että brown butter on parempi nimi, koska ei se voi saa palaa. Mutta oli kyllä vähän pelottavaa kun ei oikein tiennyt että minkä väristä sen voin piti olla kun se oli just hyvä. Iiik! Mutta se tosiaan tuoksuu sitten erilaiselle. Alahan sinäkin nyt kokeilemaan voin ruskettelua. :)

   Delete
 2. Joy the Baker recipes are pretty addictive aren't they? I baked some of her Wholemeal Chocolate Brown Sugar Sugar Cookies from her blog today. Your muffins look great. I might have to bookmark them too :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. They sure are!!! Eeeek! I decided to take a break from baking now.. I just seem to eat eat eat. Eeeeeek! Fortunately there is plenty of baked goodies in the freezer for Paul to eat. LOL. But I just love to bake though...

   Delete