
Caesar salad, pg.14
OMG, this is amazing!!! Another two recipes done and I'd say, both of them were ones that I had been avoiding a bit.. thinking that I can't do them or there is too much work involved. But both turned out just wonderful!
Hyvänen aika!!! Tämä on kyllä ihan mieletöntä! Taas kaksi ohjetta tehtynä ja sanoisin että kumpikin sellaisia mitkä olisin mielelläni jättänyt välistä kun tuntui että en joko osaa tehdä niitä tai niissä on muuten vaan ihan liikaa tekemistä. Mutta kumpikin onnistui tosi hyvin!
Oikealla on kuva... jeee, ranskalaisista! Ihan itse tein! Hihii!!! Voi tätä onnea! :) Vähän ne kyllä ruskettui liikaa, mutta hyviä olivat silti. Jippii!!!
On the right... yes, chips! I made them all by myself! *giggling* I am so happy! They did get a bit too brown, but were still super nice. Yippee!!!

Toinen ruoka oli sitten Caesar salaatti! Hui kun siinä oli niin paljon tekemistä (no, minun mielestä ainakin oli. hih!). Piti pestä ja paloitella salaatti ja tomaatit, pilkkoa ja paistaa pekoni ja kana, keittää kananmunat ja vielä piti tehdä krutonkejakin. huiii! Ah, ja näiden lisäksi vielä kastike. Juu, kyllä siinä oli aika reippaasti tekemistä ja keittö on kyllä sen näköinen että monenlaista on tehty. :) Ohjeessa ei kyllä ollut kananmunaa ja kanaa salaattiin (kananmuna piti keittää kastiketta varten), mutta minä halusin tästä kunnon ruokaisan salaatin. Ja olihan se hyvää.. siis ihan mielettömän hyvää!!! Haluttaisi syödä lisää mutta kun maha on jo täynnä. Ei auta kuin jättää Paulille syötäväksi kunhan se tulee töistä. Naaaaaam!
Aah, ihania molemmat! Minusta nuo ranskikset eivät ole yhtään liian ruskettuneita, vaan juuri sopivia. :-)
ReplyDeletePaulilla on taas ollut herkkupäivä, hihii.
Ihania kokkauksia sinulla täällä. Onko hyvää ohjetta cesar salaatin kastikkeelle? kyseleepi Sinikka
ReplyDeleteKiitos Sinikka! Minä olen kyllä innostunut niin kokkailemaan nyt :). Tämä kirja mistä olen kokkaillut on sellainen missä ohjeet on terveellisiä.. eli tuo kastikekin oli varmaan aika erilainen entä normaali caesar kastike. Mutta hyvää se kyllä oli! Siihen tuli:
ReplyDeletekananmuna
1,25dl kevytmajoneesia
4 anjovisfilettä
1 rkl raastettua parmesanjuustoa
1 rkl persiljaa
2 rkl vettä
ohje: Keitä kananmunaa 6 minuuttia, anna jäähtyä. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoittele 30sek. Lisää kananmuna, sekoita vielä 10-15sek.
Minä en laittanut anjovista, laitoin kuivattua persiljaa ja lisäsin vielä toisen kananmunan. Kastikkeesta tuli sen takia aika paksua, mutta meistä se oli hyvä juttu. :)