Thursday, December 8, 2011

#50 - Mango meringue pie

Mango meringue pie, pg.43

Eeeeeeek!!! I have now made 50 recipes from this cookbook! Amazing! I just haven't felt like doing much lately... all I seem to do is cook, bake and watch tv shows online. Well, at least I am doing *something*. :)
I decided to tackle a scary recipe... this mango meringue pie. First I had to make the base and bake that. Then the filling, which is like mango custard. And then, meringue on top! eek! I can't remember ever making meringue before. I think this pie looks amazing! I haven't cut a slice yet though, so I don't know what it will look like inside. I so want to taste it, but I'd better let it cool first.

Iiiiiiiiiiiiik!!!! Minä oon nyt kokkaillut 50 ohjetta tästä keittokirjasta! Ihan mieletöntä! :) En oikein meinaa saada tehtyä mitään tällä hetkellä, mutta leipominen ja ruuanlaittaminen on sitten sujunut paremmin kuin ikinä ennen. Hyvä että saan tehtyä edes sitä! :)
Tänään päätin sitten tekaista tämän ohjeen mikä minusta on ollut tosi pelottava. Ensin piti tehdä pohja ja paistaa se. Sitten tein täytteen, mikä on vähän niinkuin mangokastiketta. Ja päälle vielä marenki!!! iiiik! En kyllä muista että olenko koskaan ennen tehnyt marenkia. Voi vitsi että tuli kivannäköinen piirakka! En ole siitä kyllä vielä palasta leikannut joten en tiedä miltä se sisältä näyttää. Oih, kun haluttaisi jo maistaa, mutta pitänee antaa sen jäähtyä.

No comments:

Post a Comment